1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pik -in-`t-potje

Pik -in-`t-potje

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2011

Ingrediënten 4 personen


2 kilo aardappelen.
1 deciliter melk.
8 eieren.
versgemalen peper.
zout.



Pik-in-`t-potje is typische winterkost en werd gegeten in de periode dat de moestuin niet veel opleverde. Het gerecht dank zijn naam aan het feit dat de kinderen nogal eens met een vork een stukje ei uit de op tafel staande pan pikten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de botersaus.
100 gram boter.
3 eieren.
1 eetlepel azijn.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout gaar.
Giet de aardappels af en stamp ze met de lauwwarme melk tot puree.
Kook intussen ook de eieren hard, pel ze en snijd ze in stukjes.
Schep de fijngesneden eieren door de aardappelpuree en breng het geheel op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Smelt voor de botersaus de boter in een pannetje en breng de gesmolten boter tegen de kook aan.
Neem het pannetje van het vuur en klop een voor een- voorzichtig voor schiften - de eieren door de gesmolten boter. Voeg daarna 1 eetlepel azijn toe.
Doe de botersaus ten slotte bij de aardappelpuree met eieren en roer alles tot een smeuige massa.

Serveertip

Het gerecht moet zo warm mogeijk worden gegeten!

Bron

Zeeuwse Pot



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top