Gezonde chocoladetaart
- 0-10 min.
Goed nieuws voor chocoladefans:een chocoladetaart waarover je je niet bij elke schuldig hoeft te voelen. Pure chocolade, met een cacaogehalte van 85 procent of hoger is, is helemaal niet zo slecht. Integendeel,als je daarnaast niet al te veel suiker en andere minder gezonde ingrediënten in de taart verwerkt,kun je dit recept met een gerust hart maken.
Ingrediënten
* 120 gr pure chocolade(85% cacao) grof gehakt* 85 gr extra vergine (koudgeperste)kokosolie
* 3 eetl ahorn-of agavesiroop*
* 2 scharreleieren
* 100 gr boekweitmeel
* 20 gr cacao
* 100 gr amandelmeel*
* 100 gr ongebrande hazelnoten,fijngemalen
* 4-4 eetl biologische abrikozenjam (zonder toegevoegde suikers)
* 100 ml soja-of andere room
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat in een steelpannetje 70 gr chocolade met 170 ml water al roerend smelten. Haal de pan van het vuur. Mix met een handmixer in een grote pan de kokosolie (verwarm deze eerst als de olie is gestold) met de ahorn-of agavesiroop. Mix één voor één de eieren erdoor. Mix totdat beide eieren zijn opgenomen; het hoeft echter geen perfect, glad geheel te worden. Meng het boekweitmeel, de cacaopoeder, de gemalen noten en het gesmolten chocolademengsel erdoor. Giet het beslag in een kleine bakvorm (diameter 16 centimeter) en bak de taart 1 uur in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen. Snijd de taart horzontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam. Verwarm de resterende 50 gr chocolade in een steelpan, roer met een kwast de room erdoor tot een smeerbaar mengsel. Bestrijk hiermee de bovenkant en zijkant van de taart. Laat de chocolade in de koelkast opstijven of snijd de taart direct aan.
Bron
Tijdschrift
Serveertip
*Heb je geen amandelmeel,dan kun je ook blanke amandelen in een keukenmachine tot meel maken. Maal niet te lang door want dan krijg je amandelpasta.
*ahorn-of agavesiroop is een suiker vervanger