1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met gerookte zalm

Risotto met gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2011

Ingrediënten 2 personen


1 bosuitje;
± 6 dl visbouillon;
1 eetlepel olie;
200 gram risottorijst;
1 dl droge witte wijn;
150 gram gerookte zalm;
dille (vers of diepvries).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
2.Breng de visbouillon aan de kook.
3.Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
4.Giet de wijn er bij en wacht tot dit is opgenomen.
5.Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
6.Snijd de zalm in reepjes en meng ze met wat dille door de risotto.

Serveertip

Lekker met broccoli.
Energie 600 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 80 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 4 gram
Vezels 2 gram

Bron

Voedingscentrum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top