1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Papardelles met filetakia van het rund met champignons en ch

Papardelles met filetakia van het rund met champignons en ch

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2011

Ingrediënten 4 personen


1/2 k papardelles, andere pasta is ook goed.
4 sl olijfolie.
500 gr runderfilet.
1 ui fijngehakt.
3 teentjes knoflook fijngehakt.
6 champignons in plakken gesneden.
8 cherry tomaatjes gehalveerd.
6 zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden.
1/2 bundeltje peterselie fijngehakt.
1 k droge witte wijn of vleesbouillon naar keuze.
3 sl olifolie.
Zout en peper naar smnaak.


Verder heb je nodig


Pan.
Braadpan.
Snijplank.
Mes.
Vergiet.
Pepermolen.

Papardelles met filetakia van het rund met champignons en ch
Papardelles met filetakia van het rund met champignons en ch

Runderfilet met pasta, champignons en cherry tomaatjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in reepjes.
Doe 4 sl olie in de braadpan en sauteer ui en knoflook 6 minuten op lage hitte glazig, voeg vlees toe en sauteer 6 miuten.
Doe de champignons, tomaatjes, olijven en de peterselie erbij en sauteer nog 8 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak toe en blus af met de wijn of bouillon.
Kook nog 6 minuten.
Kook de pasta in ruim water water met zout en 3 sl olie ( ca 1/2 tl zout per liter water) al dente.
Pasta afgieten.

Bereidingswijze

Doe nu de pasta in de pan bij het vlees en roer goed door elkaar.
Warm nog even goed door en maal er verse peper overheen.

Serveertip

Serveer met een groene salade en een baquette met ijskoud bier of witte wijn.

Bron

Tijdschrift " Taste"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top