Pittige rode viscurry met groenten
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker en pittig wokrecept. Weinig werk. Terwijl de rijst kookt gaat de rest in de wok en: KLAAR!
Ingrediënten 4 personen
kleine bloemkool2 niet te grote winterpenen of grote wortels
1 middelgrote ui
400 gram kabeljauwfilet, tilapiafilet of andere witvis
250 gram basmatirijst
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel rode currypasta (bijv Pataks)
200 ml kokosmelk
2 - 3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus
peper, zout
koriander of peterselie om te garneren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 546,87 kcal |
Koolhydraten | 65,19 g |
Eiwitten | 28,33 g |
Vetten | 17,01 g |
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Groenten schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Vis in stukken snijden.
Bereidingswijze
Olie in wok verhitten. Vis snel rondom bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Uit de pan halen. In het overgebleven vet de ui en de groenten roerbakken. Currypasta toevoegen en even meebakken. Kokosmelk toevoegen. Alles aan de kook brengen. Deksel op de pan en alles plm. 5 - 10 minuten zachtjes laten koken tot de groente beetgaar is. Vis weer toevoegen. Curry op smaak brengen met sojasaus, peper en eventueel zout.
Bron
aangepast recept Kochen & genieszen 8/2011
Serveertip
Voor het opdienen bestrooien met gehakte koriander of peterselie.