Pittige rode viscurry met groenten

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pittige rode viscurry met groenten

    Pittige rode viscurry met groenten

    Pittige rode viscurry met groenten

Lekker en pittig wokrecept. Weinig werk. Terwijl de rijst kookt gaat de rest in de wok en: KLAAR!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kleine bloemkool
2 niet te grote winterpenen of grote wortels
1 middelgrote ui
400 gram kabeljauwfilet, tilapiafilet of andere witvis
250 gram basmatirijst
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel rode currypasta (bijv Pataks)
200 ml kokosmelk
2 - 3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus
peper, zout
koriander of peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 546,87 kcal
Koolhydraten 65,19 g
Eiwitten 28,33 g
Vetten 17,01 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Groenten schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Vis in stukken snijden.

Bereidingswijze

Olie in wok verhitten. Vis snel rondom bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Uit de pan halen. In het overgebleven vet de ui en de groenten roerbakken. Currypasta toevoegen en even meebakken. Kokosmelk toevoegen. Alles aan de kook brengen. Deksel op de pan en alles plm. 5 - 10 minuten zachtjes laten koken tot de groente beetgaar is. Vis weer toevoegen. Curry op smaak brengen met sojasaus, peper en eventueel zout.

Bron

aangepast recept Kochen & genieszen 8/2011

Serveertip

Voor het opdienen bestrooien met gehakte koriander of peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten