1 ui
2 tenen knoflook
2 rode puntpaprika`s
1 courgette
3 eetlepels olie
2 eetlepels kerriepoeder
1 doosje doperwtjes
1 volle theelepel gemberrasp (potje)
400 gram couscous
1 kruidenbouillonblokje
100 gram ongezouten cashewnoten
100 gram geraspte pittige 30+ kaas
Een dagje zonder vlees is ook wel eens lekker en bovendien goed voor het cholesterolgehalte.
Couscous
Snijd de ui, knoflook, paprika`s en courgette klein
Verhit de olie
Fruit de ui en de knoflook
Doe de paprika en courgette erbij
Voeg kerriepoeder en gemberrasp toe
Doe de couscous erbij en schep deze samen met de doperwtjes door de groente
Voeg 8 dl water en het kruidenbouillonblokje toe en roer alles
goed door elkaar
Breng alles aan de kook en laat het op een heel zacht vuur, met
de deksel op de pan, in 7 minuten gaar worden
Breng de couscous op smaak met de noten en kaas.
Deze couscous met kaas, groenten en noten smaakt heerlijk met een groene salade.
Gezondheidsnet
_Sanne_2 25-08-2012
Heerlijk! Alleen vind ik de doperwtjes niet veel meer toevoegen je zou die net zo goed kunnen weglaten.