Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 12-09-2011
Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.
Ingrediënten 4 personen
500 gram rundvlees bv riblappen in stukkenpeper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld grof gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal(of naar smaak)
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 544,35 kcal |
Koolhydraten | 28,34 g |
Eiwitten | 29,41 g |
Vetten | 32,57 g |
Benodigdheden
BraadpanBereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.
Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.
Maar met aardappelen ook heel lekker
Bron
Albert heijn site
Laatste reacties
Per ongeluk kwam ik dit recept tegen. De pan met inhoud staat nu op het petroleumstelletje te sudderen. Als het vlees smaakt zoals het nu ruikt dan wordt het een smulfestijn. Dank, Joyce!
Hallo Mhtromp wat fijn dat jullie het zo lekker vinden. Al tijd leuk om te lezen.Graag gedaan! En bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce
Hallo Joyce1956, ieder jaar genieten wij weer een paar keer van dit heerlijke recept. Nu de donkere avonden zich weer hebben aangediend ben ik het weer aan het maken. Dank je wel voor het delen!
Wat fijn dat je het lekker vond. Dat is juist het leuke met recepten je kan ze na je eigen smaak aanpassen.Bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce
Geweldig lekker recept. De rode wijn en schepje suiker heb ik niet gebruikt. Groetjes
Hallo Daan, bedankt voor je berichtje. Wat fijn dat jullie er van hebben genoten. Groetjes Joyce
Heerlijk, we hebben er erg van genoten! :-)
Ik wil iedereen bedanken die mijn recept Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot) hebben bewaard. Het waren er te veel om iedereen apart te bedanken. Groetjes Joyce
Hallo ritual29, wat fijn om te lezen dat jullie het lekker vonden. Bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce
Van de week dit recept gemaakt. Maar man, wat is dit lekker! Had er een lepeltje extra suiker in gedaan, dus was wat zoeter. Had dubbele hoeveelheid gemaakt dan in dit recept, maar we hebben het twee dagen achter elkaar gegeten en is alweer op... Zeker een aanrader!