Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2011
  • Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

  • Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

  • Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

  • Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

  • Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

    Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld grof gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal(of naar smaak)
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.

Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.

Maar met aardappelen ook heel lekker

Bron

Albert heijn site

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 08-11-2020

Hallo Mhtromp wat fijn dat jullie het zo lekker vinden. Al tijd leuk om te lezen.Graag gedaan! En bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce

Mhtromp avatar
Mhtromp 07-11-2020

Hallo Joyce1956, ieder jaar genieten wij weer een paar keer van dit heerlijke recept. Nu de donkere avonden zich weer hebben aangediend ben ik het weer aan het maken. Dank je wel voor het delen!

Joyce1956 avatar
Joyce1956 22-10-2020

Wat fijn dat je het lekker vond. Dat is juist het leuke met recepten je kan ze na je eigen smaak aanpassen.Bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce

myca020 avatar
myca020 21-10-2020

Geweldig lekker recept. De rode wijn en schepje suiker heb ik niet gebruikt. Groetjes

Joyce1956 avatar
Joyce1956 31-10-2017

Hallo Daan, bedankt voor je berichtje. Wat fijn dat jullie er van hebben genoten. Groetjes Joyce

Daan2011 avatar
Daan2011 31-10-2017

Heerlijk, we hebben er erg van genoten! :-)

Joyce1956 avatar
Joyce1956 26-09-2017

Ik wil iedereen bedanken die mijn recept Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot) hebben bewaard. Het waren er te veel om iedereen apart te bedanken. Groetjes Joyce

Joyce1956 avatar
Joyce1956 05-03-2017

Hallo ritual29, wat fijn om te lezen dat jullie het lekker vonden. Bedankt voor je berichtje. Groetjes Joyce

ritual29 avatar
ritual29 04-03-2017

Van de week dit recept gemaakt. Maar man, wat is dit lekker! Had er een lepeltje extra suiker in gedaan, dus was wat zoeter. Had dubbele hoeveelheid gemaakt dan in dit recept, maar we hebben het twee dagen achter elkaar gegeten en is alweer op... Zeker een aanrader!

Joyce1956 avatar
Joyce1956 14-11-2016

Hallo Mari,graag gedaan.Wat fijn dat het zo in de smaak valt. Groetjes Joyce

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten