1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. perentaart

perentaart

Door: gulick

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2011

Ingrediënten 8 personen


100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel


Verder heb je nodig


Springvorm 22 cm, mixer, beslagkom, kom, zeef

Perentaart
Perentaart
perentaart
perentaart

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd e in achten. Doe ze in een kom met een scheut "34", schep om en laat staan tot ze op de taart moeten. Schep onderwijl nogmaals een paar keer om.
Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Klop de vloeibare margarine met de basterdsuiker met de mixer tot het wit en schuimig is. Ei erbij, mixen en 2e ei erbij en weer mixen. Zeef het bakmeel erboven en voeg ook de sinaasappelrasp en sap toe, roer door en mix nog even weer goed.
Doe het beslag in de vorm.
Duw de perenpartjes, met de brede bolle kant boven, naast elkaar
cirkelvormig in het deeg, zodat het hele oppervlak is bedekt. Als je van zoet houdt, kun je de peertjes nog licht bestrooien met wat kristalsuiker met kaneel.
Strooi er tot slot 2 handjesvol amandelschaafsel over.
Bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven tot hij lichtbruin is en het deeg tussen de perenkieren door gerezen is en de partjes gedeeltelijk heeft bedekt.
Laat 5 minuten op een rooster afkoelen en verwijder dan de rand van de vorm en laat verder afkoelen.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top