Afrikaanse kip

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2011

lekkere en simpel kipgerecht uit de afrikaanse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 theelepel kaneel
2 theelepels komijn
1 pot tutti frutti
2 eelepels vloeibare honing
150 gram blanke amandelen
800 gram kipfilet
2 rode uien
4 eetlepels zonnebloemolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan

Voorbereiding

Rooster de amandelen in een wok goudbruin.

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in grove stukken. Pel de ui en snijd in stukken. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip, de ui, kaneel en komijn in 5 minuten Voeg de uitgelekte tutti frutti en de honing toe. Verwarm het gerecht goed door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de Afrikaanse kip met de amandelen.

Bron

mijnreceptenboek

Serveertip

Lekker met couscous en een komkommersalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten