Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree
- Slanke keuken, Ovenschotel
- 20-30 min.
Ik doe een eiwitrijk dieet waarbij ik moet letten op mijn koolhydraten. Ik was altijd groot fan van ovenschotels, maar doordat aardappels en pasta`s momenteel taboe zijn, werd dat erg lastig. Op www.lowcarbrecepten.nl vond ik recent echter de oplossing: gepureerde bloemkool! Komt toch aardig in de buurt van aardappelpuree! Mijn vriend is nooit enthousiast over mijn kook-kunsten (vooral nu dit koolhydraatarm is), maar was zeer enthousiast over deze schotel!
Ingrediënten
1 bloemkool 500-800 gramzuurkool 300-350 gram
gehakt
geraspte kaas
plakken kaas
1 schepje crème fraiche
ongeveer 5 champignons
peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1105,92 kcal |
Koolhydraten | 22,38 g |
Eiwitten | 90,83 g |
Vetten | 67,12 g |
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
Kook de bloemkool totdat ze gaar is.
Pureer het met de staafmixer.
Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat.
Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champignons even mee.
De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé.
Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen.
Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas.
10 minuutjes in de oven/gril op 200 graden.
Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.
Bron
http://www.lowcarbrecepten.nl/2009/10/01/zuurkoolschotel/