Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree

  • Slanke keuken, Ovenschotel
  • 20-30 min.

Ik doe een eiwitrijk dieet waarbij ik moet letten op mijn koolhydraten. Ik was altijd groot fan van ovenschotels, maar doordat aardappels en pasta`s momenteel taboe zijn, werd dat erg lastig. Op www.lowcarbrecepten.nl vond ik recent echter de oplossing: gepureerde bloemkool! Komt toch aardig in de buurt van aardappelpuree! Mijn vriend is nooit enthousiast over mijn kook-kunsten (vooral nu dit koolhydraatarm is), maar was zeer enthousiast over deze schotel!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 bloemkool 500-800 gram
zuurkool 300-350 gram
gehakt
geraspte kaas
plakken kaas
1 schepje crème fraiche
ongeveer 5 champignons
peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1105,92 kcal
Koolhydraten 22,38 g
Eiwitten 90,83 g
Vetten 67,12 g
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Kook de bloemkool totdat ze gaar is.
Pureer het met de staafmixer.
Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat.
Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champignons even mee.
De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé.
Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen.
Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas.
10 minuutjes in de oven/gril op 200 graden.
Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.

Bron

http://www.lowcarbrecepten.nl/2009/10/01/zuurkoolschotel/

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

elsxx1982 avatar
elsxx1982

Doorsturen

Home Recepten