Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree

  • Slanke keuken, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2011

Ik doe een eiwitrijk dieet waarbij ik moet letten op mijn koolhydraten. Ik was altijd groot fan van ovenschotels, maar doordat aardappels en pasta`s momenteel taboe zijn, werd dat erg lastig. Op www.lowcarbrecepten.nl vond ik recent echter de oplossing: gepureerde bloemkool! Komt toch aardig in de buurt van aardappelpuree! Mijn vriend is nooit enthousiast over mijn kook-kunsten (vooral nu dit koolhydraatarm is), maar was zeer enthousiast over deze schotel!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 bloemkool 500-800 gram
zuurkool 300-350 gram
gehakt
geraspte kaas
plakken kaas
1 schepje crème fraiche
ongeveer 5 champignons
peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Kook de bloemkool totdat ze gaar is.
Pureer het met de staafmixer.
Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat.
Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champignons even mee.
De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé.
Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen.
Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas.
10 minuutjes in de oven/gril op 200 graden.
Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.

Bron

http://www.lowcarbrecepten.nl/2009/10/01/zuurkoolschotel/

Laatste reacties

zurstrassen avatar
zurstrassen 05-11-2014

Ga ik zeker maken, vervang het gehakt door vis die ik erboven op leg en gratineer met dekaas

elsa14 avatar
elsa14 09-01-2014

Voor hoeveel personen is dit? :) Klinkt lekker!

Jippje avatar
Jippje 21-03-2012

Gelezen, meegenomen, gemaakt en geproefd....Mmmmhhh heerlijk (al zou ik er de volgende keer geraspte kaas over doen ipv plakken)

mansterkas avatar
mansterkas 30-01-2012

Leuk recept, heb ik meegenomen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten