hete boontjes
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Vrije (iets minder pittige) variatie op Sajoer Boontjes, lekker bij Smoor van Rundvlees
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram spercieboontjes, 2 dl. water, 1 kippebouillonblokje, 1 ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 2 theelepels laos, snufje zout, 4 eetlepels suiker, half pakje santenmix, scheutje (liefst verse) citroensap.Benodigdheden
(Braad)panVoorbereiding
Dop de boontjes en breek ze doormidden, schil en snij de ui
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui erin samen met de knoflook, de laos en het zout. Voeg de suiker toe en laat dit even caramelliseren. Let op dat de suiker niet verbrand! Voeg dan de gewassen en goed uitgelekte boontjes toe en wentel ze met een pollepel door de gesuikerde uitjes. Voeg een klein beetje water toe en roer de suikerstroop goed los van de bodem. Voeg daarna de rest van het water toe met het bouillonblokje en laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes garen. De boontjes moeten vooral lekker knapperig blijven. Roer de santenmix los met een klein beetje water en wat citroensap en voeg dit toe, laat alles dan nog heel even doorkoken.
Serveertip
Lekker bij Smoor van Rundvlees, maar ook een lekker gezond en snel klaar groentegerecht voor bij de afhaal-Chinees.