1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thaise mosselen met rijstschotel

Thaise mosselen met rijstschotel

Door: foekje1

  • Thais,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2011

Ingrediënten 3 personen


Voor de mosselen; 2 kg mosselen in de schelp, 100 gr. gesneden prei, 3 gedroogde citroenblad, 1/2 stengel sereh,1tl grof zeezout, 1 el vissaus,1 limoen.
Voor de rijstschotel;200 gram rijst,2 rode uien, 100 gram shitake;200 gram gesneden prei, 1 cm santen, 1 tl groene currypasta, 1/2 stengel sereh, 1 el vissaus, 1 el mangosaus (uit flesje)zeezout, water,2 el verse koriander.2 el olie.



De smaak zit tussen pittig en zacht en romig in.Dit recept kwam tot stand van een restje rijst en sperciebonen in kokossaus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De mosselen grondig wassen en schelpen die geopend zijn verwijderen.De rijst koken ( zie pak).De uien in ringen snijden, de shitake in plakken snijden.

Bereidingswijze

In wok de uien met de prei en shitake even roerbakken, de currypasta, zout, sereh (ingekeept)en santen erbij doen en 5 minuten al roerend laten meebakken, dan water (zelf kijken hoeveel), vissaus en mangosaus toevoegen en nog ven laten sudderen. De gekookte rijst erbij doen en met opdienen bestrooien met verse koriander.
Ondertussen de schoongemaakte mosselen in een grote pan doen met alle ingredienten en op hoog vuur zetten tot de schelpen open gaan.

Serveertip

Ik had er ook nog 1 vel nori (gewaagd) bij gedaan en overgebleven spercieboontjes, maar is niet echt nodig.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top