1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tomatenquiche

Tomatenquiche

Door: planco

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2011

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
4 vleestomaten
3 eieren
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels havermout
100 g geraspte kaas (30+)
2 zoete uien, in dunne ringen


Verder heb je nodig


Springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Tomatenquiche
Tomatenquiche

Voor wie van een vegetarische ovenschotel houdt .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg uitspreiden en laten ontdooien. Tomaten in plakken snijden, zaadjes verwijderen (zaadjes bewaren) en tomaatplakken droogdeppen met keukenpapier. Eieren splitsen. Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen in vetvrije kom met schone garde of mixer.

Bereidingswijze

Yoghurt in kom loskloppen met eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, 1/2 tl zout en peper. Springvorm bekleden met deeg. Bodem van deeg met tomaat beleggen. Ui op tomaat leggen. Eiwit voorzichtig door yoghurtmengsel spatelen en over groenten verdelen. Tomatenquiche in 25 min. in midden van oven gaar laten worden.

Serveertip

Lekker met rucolasalade.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top