Komkommer atjar met rode/groene pepers
- Afrikaans, Saus/dressing
- > 120 min.
- Geplaatst op 09-09-2011
Met komkommertijd maak jij komkommer atjar, om zo het hele jaar ervan te genieten.
Ingrediënten
2+1/2 kilo komkommer, in dunne plakjes gesneden6 sjalotten, in dunne halve ringen
1 kleine groene peper in dunne ringetjes gesneden
1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
3 kop witte azijn
3 kop witte suiker
1 volle t geelwortel (kurkuma)
1+1/2 t selderijzaad
1/4 t kruidnagelpoeder
1+1/2 t mosterdzaad
1/4 kop zeezout
gebroken ijsblokjes
Bereidingswijze
1. Meng komkommer met sjalotten, groene en rode peper en doen een laag in brede plastiek bak.
2. Doen daar een laag gebroken ijs over en herhaal proces.
3. Laat deze mengsel voor 3 uur staan.
4. Doen dit erna in een vergiet en laat goed uitlekken en dept verder droog met een schone theedoek of keukenpapier.
5. Kook op zacht vuur de azijn, suiker, geelwortel, selderijzaad, kruidnagelpoeder en mosterdzaad voor 10 min. en voeg de komkommer mengsel erbij en en blancheer voor paar min. (dit moet echt nog knapperig blijven)
6. Maak dit in, in schone flessen.
Serveertip
Deze atjar is op de keukenrek lang houdbaar.
Zien ook mijn artikel: Chutney-atjar-pickle-sambal Uit Een Multiculturele Keuken
Foto`s volgen wanneer dit weer kan?
Laatste reacties
Lekker Deon, neem het mee! Groetjes, Marijke
Dit lijkt me heerlijk en beslist ook heel handig om in voorraad te hebben! Bedankt!
Ik heb nu niet alle ingrediënten in huis, maar ga hem zeker een keer maken. Heerlijk potjes zelf ingemaakte groentes op de plank of in de koelkast.