Chorba

  • Arabisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2011

De groene maïs, in Algerije "frik" genoemd, kan men vervangen door rijst of fijne vermicelli (engelenhaar). In plaats van kip kan men 500 gram lamsvlees nemen. Buiten het jaargetijde worden de verse tomaten vervangen door 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd).

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
80 g spliterwten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 kip van 1 kg in 2 stukken gesneden
2 el verse fijngeknipte koreander
cayennepeper
zout, zwarte peper
2 mesp. kaneel
50 g boter 2 rijpe tomaten
125 g groene maïs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
groentemolen (fijne plaat), soeppan

Voorbereiding

Vorige dag: week de spliterwten in koud water.
Volgende dag: pel de ui en rasp deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Giet de spliterwten af.

Bereidingswijze

Doe in een grote pan de spliterwten, de kipstukken, de ui, de knoflook, de koreander, de cayennepeper en zout, zwarte peper, kaneel en boter.

Was de tomaten en snijd deze in vieren. Pureer ze in een groentemolen (fijne plaat) en doe ze in de pan met de erwten.
Voeg er een 1/2 liter water bij. Laat de soep met het deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 15 minuten zachtjew koken (of 40 minuten in een snelkookpan) tot de erwten gaar zijn.
Voeg 1 liter water bij en breng de soep weer aan de kook. Voeg dan de maïs toe en kook de soep nog 15 minuten door tot ze gaar is. Dien deze soep heet op.

Bron

Soepen en consommés

Serveertip

Bij de soep kan men ook partjes citroen geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten