1. Home
  2. Recepten
  3. Joegoslavische keuken
  4. Soep
  5. Servische soep

Servische soep

  • Joegoslavisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2011

Ingrediënten 4 personen


3 uien
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
2 takjes peterselie
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 kg lamsvlees (borst)
2 el olie
zout, peper
150 g rijst
1 el azijn


Verder heb je nodig


Soeppan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snijd de uien in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was en snijd de paprika`s in blokjes.
Bind de takjes peterselie, de tijm en het laurierblaadje in een bosje samen.
Snijd het lamsvlees in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees 3 à 4 minuten. Voeg de groenten toe en smoor ze op een zacht vuur.
Voeg 1 1/2 liter water toe en breng dit aan de kook. Doe er het peterseliebouquet en wat zout in en laat het geheel 1 uur op een zacht vuur sudderen (of 25 minuten in een snelkookpan).

Voeg hierna de rijst en azijn toe. Laat het geheel nog 15 minuten sudderen en proef de rijst. Is deze nog niet gaar, kook dan nog enkele minuten langer.
Voeg als de rijst gaar is, peper toe. Direct opdienen.

Bron

Soepen en consommés



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top