Broth (Schotse soep)

  • Engels, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2011

Deze soep heeft 2 typisch Schotse ingrediënten: schapevlees en gort. Deze soep wordt niet alleen in Schotland gegeten, maar in heel Groot-Britannië. Een broth is een "Schotse soep". Men kan er ook nog 1 dessertlepel fijngeknipte peterselie indoen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 preien
2 wortels
2 raapjes
1/2 struik bleekselderij
1 ui
500 g lamsschouder
1 laurierblaadje
3 el gort
zout, peperkorrels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan

Voorbereiding

Maak de groenten schoon, schil ze en was ze. Snijd de preien in smalle reepjes, de wortels in rondjes en de raapjes in blokjes. Snijd de selderij en de ui heel fijn.

Bereidingswijze

Doe het lamsvlees met ruim koud water in een pan. Voeg de laurier toe. Houd het tegen de kook aan. Schep het schuim eraf.
Kook 15 minuten en voeg dan pas alle groenten, de gort en wat zout toe. Giet er water bij zodat alles onder water staat en laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken met de deksel schuin op de pan gedurende 1 12 uur (of 40 minuten in een snelkookpan).

Verwijder hierna het lamsschouderstuk. Haal het vlees eraf en doe dit weer in de soep. Gooi het been weg. Laat de soep not 1 minuut doorkoken. Meteen opdienen.

Bron

Soepen en consommés

Serveertip

Geef er peper uit de molen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten