1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Broth (Schotse soep)

Broth (Schotse soep)

  • Engels, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2011

Ingrediënten 4 personen


2 preien
2 wortels
2 raapjes
1/2 struik bleekselderij
1 ui
500 g lamsschouder
1 laurierblaadje
3 el gort
zout, peperkorrels


Verder heb je nodig


Soeppan


Deze soep heeft 2 typisch Schotse ingrediënten: schapevlees en gort. Deze soep wordt niet alleen in Schotland gegeten, maar in heel Groot-Britannië. Een broth is een "Schotse soep". Men kan er ook nog 1 dessertlepel fijngeknipte peterselie indoen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon, schil ze en was ze. Snijd de preien in smalle reepjes, de wortels in rondjes en de raapjes in blokjes. Snijd de selderij en de ui heel fijn.

Bereidingswijze

Doe het lamsvlees met ruim koud water in een pan. Voeg de laurier toe. Houd het tegen de kook aan. Schep het schuim eraf.
Kook 15 minuten en voeg dan pas alle groenten, de gort en wat zout toe. Giet er water bij zodat alles onder water staat en laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken met de deksel schuin op de pan gedurende 1 12 uur (of 40 minuten in een snelkookpan).

Verwijder hierna het lamsschouderstuk. Haal het vlees eraf en doe dit weer in de soep. Gooi het been weg. Laat de soep not 1 minuut doorkoken. Meteen opdienen.

Serveertip

Geef er peper uit de molen bij.

Bron

Soepen en consommés



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top