Ravioli met kaas en champignonsaus.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2011
  • Ravioli met kaas en champignonsaus.

    Ravioli met kaas en champignonsaus.

    Ravioli met kaas en champignonsaus.

Dit gerecht aten we tijdens onze rondreis door Italië een paar jaar geleden. Ons nichtje eet vegetarisch en zij, maar ook wij vonden deze ravioli erg lekker. Tegenwoordig bestrooi ik de ravioli met de champignonsaus nog extra met kaas en zet de schaal dan even onder de grill. Nog lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram verse(AH) of gedroogde ravioli met kaasvulling
250 gram (kastanje)champignons
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie
1 pk room culinair of 200 ml. slagroom
1 glas witte wijn
3 lente-uitjes
geraspte Parmezaanse kaas

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie. Bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot al het vocht verdwenen is. Blus dit af met de witte wijn. Laat wat inkoken. Voeg dan de room culinair of de slagroom toe en kook dit een beetje in. De saus moet iets dikker worden.
Kook ondertussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Meng de ravioli met de saus. Roer de lente-uitjes erdoor en bestrooi met geraspte kaas.
(Zet de schaal eventueel nog even onder de hete grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is)

Serveertip

Lekker met een salade.

Laatste reacties

sistera avatar
sistera 31-12-2012

We hebben gesmuld vanavond Petra en je hebt inderdaad gelijk, wij hebben als niet-vegetariërs het vlees absoluut niet gemist. Geserveerd met een tomatensalade, al met al voor herhaling vatbaar! Groetjes, Floor

wagentje1 avatar
wagentje1 26-12-2012

Ook dit is weer echt een recept voor mij, 1 het lijkt me erg lekker, 2 snel en niet al te ingewikkeld, 3 zonder vlees dus gauw meenemen die handel :-) Fijne dagen voor jouw en de jouwen. Groetjes van mij Dicky.

sistera avatar
sistera 26-12-2012

Ik neem dit mee Petra, het is ook lekker om ook eens iets zonder vlees te eten. Fijne dagen en een fijn en gezond 2013! Groetjes, Floor

Joyce61 avatar
Joyce61 26-12-2012

Dit recept is een toppertje, heel eenvoudig, back to basic. De smaken waren geweldig. Groeten Joyce

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten