Indiase rundvleeskerrie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2011
  • Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

  • Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

  • Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

  • Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

    Indiase rundvleeskerrie

Deze gerecht is een van mijn top 3 rundvlees kerrie recepten, echt heerlijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
700 g riblappen in 3x3 cm blokjes gesneden
70 ml zonnebloemolie
3 grote uien, fijn
4 middelgroot tomaten in stukjes gesneden
rundvlees bouillon (genoeg om vlees te bedekken)
6 middelgroot aardappelen geschild en gehalveerd
1+1/2 t geelwortel (kurkuma)
1 volle t komijnpoeder
2 t korianderpoeder
1 t chilipoeder (voor nog pittiger doen je 2 t chillipoeder)
1+1/2 t gemberpoeder
1 volle t paprikapoeder
1/2 t venkelzaden
4 groene kardemom zaden
1+1/2 t zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak uien aan in olie op middel hoog vuur totdat dit goudbruin is. (dit moet echt al bruin uitziet maar niet aangebrand, dit verhoog de smaak bij het eindproduct)
2. Voeg specerijen bij uien en bak aan voor 3 min op middel hoog vuur.
3. Doen vuur hoog en voeg vlees erbij en bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
4. Voeg tomaten erbij en bak verder voor 3 min.
5. Doen kerriemengsel in een stoofpan en verhit runderbouillon in pan waarin vlees heeft gebakken.
6. Doen bouillon bij vlees. (het vlees moet totaal onder bouillon staan).
7. Stoof vlees voor 1+1/2 uur en voeg dan de aardappelen erbij.
8. Stoof verder voor een uur of tot aardappelen en het vlees zacht zijn.

Bron

Kerrie uit een multiculurele keuken

Serveertip

Eten met basmatirijst, naanbrood en een heerlijke Kerriebonen bijgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 15-02-2015

Berry, geniet ervan!

Berrykuipers avatar
Berrykuipers 15-02-2015

Hallo Deon, dit is de 2e keer dat ik dit gerecht maak. de 1e keer ging het een beetje mis(tomatenpuree i.p.v tomaten) maar toch was het heerlijk. Maar dit moet 'm worden Deon!klaat je het weten.

will_s avatar
will_s 18-10-2011

Dank je Deon! Groetjes Willeke.

patsy1975 avatar
patsy1975 14-09-2011

wat een heeeerlijk recept. hartelijk bedankt!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten