1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warm perentaartje met vanilleroom

Warm perentaartje met vanilleroom

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2011

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg ontdooid
2 handperen, geschild ,in blokjes
1 eetl verse tijm of rozemarijn, gehakt of 1 theel gedroogd
75 gram pecanoten, grof gehakt
75 gram blanke rozijnen
3 eetl honing
3 eetl stroop
Voor de vanilleroom
250 ml vanillevla
100 ml slagroom lobbig geklopt


Verder heb je nodig


Muffinvorm met grote holten, ingevet, oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Bereidingswijze

Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan. Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop. Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover. Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm. Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.


Tip:

Strijk op de deegbodem een laagje amandelspijs.



Variatie:

Vervang rozijnen door pitloze gehalveerde druiven

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top