1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Door: Krientjes

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2011

Ingrediënten 6 personen


* 200 gr witte chocolade
* 3 eetl sinaasappellikeur of melk
* 1.5 dl room
* 3 eiwitten
* citroenrasp van 0.5 citroen
* enkele citroendruppels



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukken, doe in een kom en doe er 3 eetlepels likeur bij. Plaats 3 min in de magnetron op halve kracht. Meng goed, klop de room bijna stijf en meng hiervan dan 2 eetlepels en de citroen rasp en sap onder de gesmolten chocolade. Zet alles een 5à 10 min in de ijskast, roer dan de rest van de room krachtig onder de chocolade. Klop de eiwitten stijf en schep door de chocolade. Plaats een nachtje in de koelkast.

Serveertip

Haal de mousse 30 min voor het serveren uit de koelkast

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top