Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2011
  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

  • Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

    Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g chorizo
400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes
300 g tomatenblokjes (een blik)
1 grote prei
200 ml droge appelcider
500 g kabeljauwfilet
zout en peper naar smaak
handje verse gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Chorizo in blokjes snijden en aanbakken in een droge pan. Chorizo is behoorlijk vettig, de overtollige vet kan er afgegoten worden, maar er moet ook voldoende achterblijven, het is namelijk heel smaakvol.

De aardappels toevoegen en licht aanbakken samen met chorizo. Afblussen met cider, de tomatenblokjes en gewassen en fijngesneden prei toevoegen. Rustig laten stoven 10-15 minuten.

In de tussentijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden. Het is belangrijk dat ze ongeveer even dik zijn, ik vouw de dunnere staartstukje van het filet dubbel. De vis met zout en peper bestrooien.

De chorizo en aardappels samen met saus in een oveschaal gieten, de stukken kabeljauw bovenop leggen en licht in de saus drukken. Bakken in de voorverwarmde oven (180C) 15-20 minuten, totdat de vis net gaar is.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

Voor het serveren met vers gehakte peterselie bestrooien. Smaakt goed met een glas koude cider. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dananab844 avatar
dananab844 16-01-2019

ziet er lekker en gemakkelijk uit, ik ga het vanavond maken

hans3333 avatar
hans3333 28-07-2017

ten eerste is dit natuurlijk een ruk recept , dat het zo vaak bekeken is is mij een raadsel , maar goed , appelcider is zowel wijn ( een soort kinder champagne met 2,5 % ) als bier idd , in dit geval wordt er bier bedoeld , en jilz is geen cider , ga dan maar voor de iets van apple bandit,

Delarosa avatar
Delarosa 28-07-2017

Nee Iieuwe777, appelcider is ook en vooral om te drinken, bv van Jillz. Moet je met appelazijn niet doen... Bij de Jumbo en de Appie kan je de cider vinden in t schap met bier. Succes!

lieuwe777 avatar
lieuwe777 28-07-2017

Is appelazijn hetzelfde als appel cider ? In winkel kenden ze de cider niet. De azijn erg scherp, is 200 ml dan niet te veel ?

Connie1971 avatar
Connie1971 06-03-2014

Het is nog niet klaar maar dochter en ik hebben voorgeproefd en heerlijk dus hij staat in mijn kookboek Dank je wel

marinalp avatar
marinalp 27-02-2014

Heerlijk recept en snel. Ik had geen oven en heb de visfilet gewoon bovenop gelegd en de deksel op de pan gedaan. 15 minuten stoven en klaar. Gaat ook prima.

katrien73 avatar
katrien73 26-04-2013

heel lekker maar meer prei ui en look toevoegen volgende keer

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 21-04-2013

Hallo, gisteren gemaakt. Het was zalig en we gaan het zeker meer maken. P.s. ik heb er wel nog 3 tenen knoflook aan toegevoegd. Groetjes Wim...

defrens avatar
defrens 19-04-2013

Klinkt goed, ziet er smakelijk uit, gaan we snel een keer proberen!

titine062 avatar
titine062 19-04-2013

Ziet er héél lekker uit, ik probeer het ook vlug uit :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten