
150 g chorizo
400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes
300 g tomatenblokjes (een blik)
1 grote prei
200 ml droge appelcider
500 g kabeljauwfilet
zout en peper naar smaak
handje verse gehakte peterselie
Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.
Chorizo in blokjes snijden en aanbakken in een droge pan. Chorizo is behoorlijk vettig, de overtollige vet kan er afgegoten worden, maar er moet ook voldoende achterblijven, het is namelijk heel smaakvol.
De aardappels toevoegen en licht aanbakken samen met chorizo. Afblussen met cider, de tomatenblokjes en gewassen en fijngesneden prei toevoegen. Rustig laten stoven 10-15 minuten.
In de tussentijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden. Het is belangrijk dat ze ongeveer even dik zijn, ik vouw de dunnere staartstukje van het filet dubbel. De vis met zout en peper bestrooien.
De chorizo en aardappels samen met saus in een oveschaal gieten, de stukken kabeljauw bovenop leggen en licht in de saus drukken. Bakken in de voorverwarmde oven (180C) 15-20 minuten, totdat de vis net gaar is.
Voor het serveren met vers gehakte peterselie bestrooien. Smaakt goed met een glas koude cider. Eet smakelijk!
Www.bonnefooigastronome.nl
dananab844 16-01-2019
ziet er lekker en gemakkelijk uit, ik ga het vanavond maken
hans3333 28-07-2017
ten eerste is dit natuurlijk een ruk recept , dat het zo vaak bekeken is is mij een raadsel , maar goed , appelcider is zowel wijn ( een soort kinder champagne met 2,5 % ) als bier idd , in dit geval wordt er bier bedoeld , en jilz is geen cider , ga dan maar voor de iets van apple bandit,
Delarosa 28-07-2017
Nee Iieuwe777, appelcider is ook en vooral om te drinken, bv van Jillz. Moet je met appelazijn niet doen... Bij de Jumbo en de Appie kan je de cider vinden in t schap met bier. Succes!
lieuwe777 28-07-2017
Is appelazijn hetzelfde als appel cider ? In winkel kenden ze de cider niet. De azijn erg scherp, is 200 ml dan niet te veel ?
Connie1971 06-03-2014
Het is nog niet klaar maar dochter en ik hebben voorgeproefd en heerlijk dus hij staat in mijn kookboek Dank je wel