Gevulde ananas

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2011
  • Gevulde ananas

    Gevulde ananas

    Gevulde ananas

Ananas gevuld met gemarineerde kipblokjes, rijst, tropisch fruit, paprika en rozijntjes en cashewnoten in een zoetzure saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Eén ananas, rijst, een schaal kipblokjes. kerriepoeder, één rode paprika, handje rozijnen, handje cashewhnoten, papaya, een pot zoetzure saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, wok of hapjespan. scherp mes, schaaltje

Voorbereiding

Zet het water op voor de rijst.Snij de ananas in de lengte door in twee gelijke helften en maak in beide helften in de lengte 3 diepe inkepingen. Vervolgens in de breedte nogmaals 3 of 4 diepe inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen. Doe de blokjes in een schaaltje in de koelkast tot gebruik. Schraap met een lepel het overige pulp eruit tot je een mooi uitgeholde ananas krijgt.

Bereidingswijze

Marineer de kip met de kerriepoeder en evt met wat zout en peper. Bak deze op hoog vuur snel gaar. Kook intussen de rijst. Snij de paprika in kleine stukjes en bak deze mee met de kip. Voeg de pot zoutzure saus toe en. laat het goed warm worden. Voeg vervolgens de rozijntjes en cashewnoten toe en op het laatste moment de stukjes papaya en ananas. Zet het vuur uit. En schep beide ananashelften voor driekwart vol met de rijst. Schep vervolgens het kipmengsel over de rijst.

Serveertip

Zelf maak ik altijd een lichte salade klaar bij dit gerecht. Ook kun je natuurlijk andere fruitsoorten nemen. Mango en perzik zijn ook erg lekker in dit gerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten