Perentaart met hazelnoten en advocaat

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2011
  • Perentaart met hazelnoten en advocaat

    Perentaart met hazelnoten en advocaat

    Perentaart met hazelnoten en advocaat

Wat mij betreft de lekkerste perentaart die er is. Peren, advocaat en noten, dat gaat gewoon perfect samen. Gelukkig lijkt het meer werk dan het is.

Het oorspronkelijke recept gebruikt amandelen, ik vind het zelf het lekkerst met hazelnoten. Ik heb mijn eigen ingemaakte peren gebruikt, met wat meer suiker en wat minder wijn, en zelfs met peren uit blik werkt het wel, als het moet.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het deeg:
*100 gram zachte boter
*1 eidooier
*100 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*100 gram bloem
*theelepel bakpoeder
*100 gram hazelnoten (of amandelschaafsel)

Verder:
*boter en bloem om in te vetten
*ca. 700 gram rijpe peren
*3 eetl. citroensap
*250 ml witte wijn
*1 pakje vanillepudding-poeder (om te koken, voor 500 ml melk)
*400 ml slagroom
*1 zakje slagroomversteviger
*3 eetl. suiker
*~125 ml advocaat
*paar eetlepels nougatine
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht) of 175 graden (electrisch). Vet een springvorm in (ca 26 cm) en bestuif met bloem. Hak de hazelnoten, maar niet al te fijn.

Bereidingswijze

Klop de boter, suiker, vanillesuiker en eidooier met een mixer tot creme. Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor, en tenslotte de gehakte hazelnoten.

Druk het deeg over de bodem van de vorm uit en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in stukjes. Druppel het citroensap erover om verkleuren tegen te gaan. Breng de wijn en 200 ml water aan de kook. Voeg eventueel wat suiker toe, zeker als de peren niet zo zoet zijn. Voeg de peren met het citroensap erbij en laat 6 tot 8 minuten garen. Schep de stukjes peer dan met een schuimspaan uit het vocht.

Roer het puddingpoeder glad met 6 eetl. water. Breng het perensap aan de kook en roer het puddingpoeder erdoor. Laat 1 a 2 minuten koken. Roer dan de peer erdoor en laat het geheel een flink stuk afkoelen. Verdeel over de bodem en laat verder afkoelen.

Haal de bodem uit de vorm. Klop de slagroom stijf met 3 eetl. suiker en voeg tijdens het kloppen de slagroomversteviger toe. Verdeel de slagroom over de taart en druk er wat deukjes in met een lepel. Zet een half uur of tot serveren in de koelkast. Verdeel dan de advocaat erover en bestrooi de taart met nougatine.

Bron

Koken & Genieten, taartenspecial

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-09-2011

dank je wel voor je snelle antwoord, ik ga dus voor de druivensap. ik heb het meteen geprint en op het moment dat ik hem gemaakt heb hoor je het van me, TKX en groetjes ruth (hij ziet er echt heerlijk uit!)

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 12-09-2011

Hoi Ruth, dat kan zonder problemen hoor. Als het je om de alcohol gaat, die is er wel uitgekookt na die 6 tot 8 minuten, maar je kunt de peren ook gewoon stoven in alleen water en suiker of bijv. wit druivensap toevoegen ipv wijn. Groet! FJ

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-09-2011

hoi, recept lijkt me heerlijk, alleen heb ik een vraag. kan die wijn weggelaten worden of evt. door iets anders vervangen worden? vast dank voor je antwoord. groetjes ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-09-2011

hoi, recept lijkt me heerlijk, alleen heb ik een vraag. kan die wijn weggelaten worden of evt. door iets anders vervangen worden? vast dank voor je antwoord. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten