Tapenade zongedroogde tomaten
- Italiaans, Borrelhapje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 31-08-2011
Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken.
Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt
Ingrediënten 8 personen
1 pot zongedroogde tomaten1 of 2 teentjes knoflook
oregano vers en anders 1 grote eetlepel gedroogd
1,5 el geraspte Parmazaanse kaas
2 el. pijnboompitjes
6 el. olijfolie
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 216,95 kcal |
Koolhydraten | 20,10 g |
Eiwitten | 6,32 g |
Vetten | 11,28 g |
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Blend alles met de staafmixer tot een fijn geheel. Zorg dat er voldoende olijfolie in zit.
Serveertip
Tapenade van zongedroogde tomaatjes, lekker op bruscetta of door bijvoorbeeld pasta, tussen een sandwich, door de jus of als basis op een plaattaart (zie mijn andere recept)
Laatste reacties
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?
In circa hoeveel gram tapenade resulteert dit recept?