1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011

Ingrediënten 4 personen


1 meloen
4 blaadjes galantine
3 el muskaatwijn
Zout en peper
4 plakken parmaham


meloengelei
meloengelei

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de meloen en verwijder de pitten. Schep met een eetlepel het vruchtvlees er uit.
Doe de stukke meloen in de kom van de blender en mix tot een smoothie ontstaat, Week de gelatine in een kommetje met half glas warm water.
Doe de geweekte gelatine met het water in de kom van de blender en voeg de muskaatwijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel de soepjes over 4 glaasje.
Halveer de plakjes parmaham. Rol de ham op.
Steek de parmaham voor het serveren in de de gelei opgesteven meloenso

Bron

Atlas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top