De lekkerste ijsbergsla van Alma
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-08-2011
Deze heerlijke ijsbergsla gevuld met allerlei lekkers kregen we heel veel jaren geleden al voorgeschoteld bij ons schoonzusje. Helaas is zij overleden. Maar deze salade - wat door mijzelf aangepast - eten we nog steeds.
Ingrediënten 4 personen
1/2 krop ijsbergsla -1 kleine ui of sjalotje -
1 kleine zoetzure appel -
3 middelgrote zoetzure augurken -
100 gram achterham in reepjes -
100 gram jong belegen kaas in reepjes -
50 gram geroosterde walnoten -
50 gram gewassen en uitgelekte rozijnen -
Dressing:
1 eetlepel witte azijn -
3 eetlepels zonnebloemolie -
1 eetlepel mayonaise -
2 theelepels mosterd -
1/2 eetlepel honing of ander zoetmiddel -
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 404,55 kcal |
Koolhydraten | 20,03 g |
Eiwitten | 13,63 g |
Vetten | 28,95 g |
Voorbereiding
Was de ijsbergsla en snij deze in reepjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in kleine blokjes.
Snij de augurkjes in kleine blokjes. Breek de walnoten in wat kleinere stukjes.
Bereidingswijze
Maak de dressing.
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng deze met de dressing.
Serveertip
Lekker als voorgerecht, bijgerecht of bij de BBQ.
Laatste reacties
Dag Petra, Met wat gekookte minikrieltjes erdoor hadden we vanavond een zalige maaltsalade in de tuin. Groetjes Anna.
ziet er heerlijk uit.deze gaan we ook eens proberen.groetjes miriam
lijkt me heel lekker, zeker voor een warme zomersedag.sla het op in mijn kookboek margasvb
Lekker, neem het recept van je mee! Groet, Caro
altijd welkom zo``n heerlijke salade, neem je recept graag mee.Groetjes, Adeline
Petra; ik heb de salade gisterenavond gemaakt en Richard en ik hebben ervan gesmuld. Het enige wat ik niet had was de jong belegen kaas, had nog wat italiaanse kaas over en heb die erbij gedaan. Wordt zeer zeker vaker gemaakt. Groetjes, Margrit
Petra, zo``n lekker uitziende salade ga ik vlug eens proberen, zeker nu we een paar lekkere warme dagen hebben. Bedankt, Margrit