1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mascarpone-kersentaart (zonder oven!)

Mascarpone-kersentaart (zonder oven!)

Door: pwiggers

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011

Ingrediënten 12 personen


Voor de bodem:
175 gram lange vingers -
140 gram gesmolten boter.
Voor de vulling:
1 pot kersen (uitlekgewicht 350 gram) -
4 blaadjes witte gelatine -
250 gram mascarpone -
400 ml slagroom -
50 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
2 eetlepels citroensap.
Voor de bovenkant:
250 ml kersensap -
1 zakje taartina (= geleermiddel, je kunt eventueel 2 blaadjes gelatine oplossen in wat warme kersensap en hiermee ipv de taartina de taart bestrijken) -
1 eetlepel suiker


Verder heb je nodig


Springvorm van 26 cm doorsnede -
diepvrieszak of stevige plastic zak -
deegroller -
bakpapier

Mascarpone-kersentaart (zonder oven!)
Mascarpone-kersentaart (zonder oven!)
Mascarpone-kersentaart

Heerlijk fris en romig uit de koelkast!

Heerlijk fris en romig uit de koelkast!

Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven was een groot succes tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar we vrijwilliger zijn. Ook heerlijk als nagerecht.
Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
Voor de bodem van de taart de lange vingers in een plastic zak doen en door middel van een deegrol hiervan hele fijne kruimels maken.
De kruimels door de gesmolten boter roeren.
De lange vinger massa over de bodem van de springvorm verdelen en plm. 30 minuten in de koelkast zetten tot de boter weer stevig is geworden.
Voor de vulling:
Kersen goed uitlekken (sap opvangen!) en tot 250 ml aanvullen met water. Sap opzij zetten.
Kersen over de lange vingerbodem verdelen.

Gelatineblaadjes weken in koud water. Mascarpone met 100 ml slagroom, suiker en citroensap door elkaar roeren. Gelatine goed uitknijpen en in een kleine pan met matige warmte oplossen.
3 eetlepels van de mascarponemassa door de opgeloste gelatine roeren en daarna door de rest van de mascarponemassa roeren. Dit in de koelkast zetten tot de massa wat dikker begint te worden.
Rest van de slagroom stijf kloppen en door de wat dikker geworden mascarpone-massa spatelen. (niet kloppen of roeren, maar lepelen!).
Taart nu plm. 1 uur in de koelkast zetten.
Voor de bovenkant de taartina met het kersensap en de suiker volgens de aanwijzingen op het pakje bereiden. Gelei over de taart verdelen en door middel van de achterkant van een lepel of mes een marmer-effect maken.

Tags, , ,

Serveertip

Wie liever geen bodem van lange vingers maakt hieronder de ingrediënten en het recept voor een bodem van biscuitdeeg.
Biscuitdeeg voor de bodem:
1 ei (M)
1 eetlepel heet water
50 gram suiker
1 zakje vanille suiker
mespunt zout
50 gram zelfrijzend bakmeel

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
Eieren en het hete water met de mixer in een paar minuten tot een crème kloppen. Suiker en vanillesuiker toevoegen en nog 2 minuten kloppen.
Zelfrijzend bakmeel zeven en voorzichtig door de ei-massa spatelen. (NIET KLOPPEN dan wordt het deeg te vast)
Deeg over de bodem van de springvorm verdelen, gladstrijken en in het midden van de oven plm. 20 minuten bakken. Af laten koelen.



Heerlijk als nagerecht of bij de koffie of thee

Bron

Aangepast recept Dr.Oetker Super Käsekuchen - 2011



Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top