
Voor de bodem:
175 gram lange vingers -
140 gram gesmolten boter.
Voor de vulling:
1 pot kersen (uitlekgewicht 350 gram) -
4 blaadjes witte gelatine -
250 gram mascarpone -
400 ml slagroom -
50 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
2 eetlepels citroensap.
Voor de bovenkant:
250 ml kersensap -
1 zakje taartina (= geleermiddel, je kunt eventueel 2 blaadjes gelatine oplossen in wat warme kersensap en hiermee ipv de taartina de taart bestrijken) -
1 eetlepel suiker
Springvorm van 26 cm doorsnede -
diepvrieszak of stevige plastic zak -
deegroller -
bakpapier
Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven was een groot succes tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar we vrijwilliger zijn. Ook heerlijk als nagerecht.
Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder!
Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
Voor de bodem van de taart de lange vingers in een plastic zak doen en door middel van een deegrol hiervan hele fijne kruimels maken.
De kruimels door de gesmolten boter roeren.
De lange vinger massa over de bodem van de springvorm verdelen en plm. 30 minuten in de koelkast zetten tot de boter weer stevig is geworden.
Voor de vulling:
Kersen goed uitlekken (sap opvangen!) en tot 250 ml aanvullen met water. Sap opzij zetten.
Kersen over de lange vingerbodem verdelen.
Gelatineblaadjes weken in koud water. Mascarpone met 100 ml slagroom, suiker en citroensap door elkaar roeren. Gelatine goed uitknijpen en in een kleine pan met matige warmte oplossen.
3 eetlepels van de mascarponemassa door de opgeloste gelatine roeren en daarna door de rest van de mascarponemassa roeren. Dit in de koelkast zetten tot de massa wat dikker begint te worden.
Rest van de slagroom stijf kloppen en door de wat dikker geworden mascarpone-massa spatelen. (niet kloppen of roeren, maar lepelen!).
Taart nu plm. 1 uur in de koelkast zetten.
Voor de bovenkant de taartina met het kersensap en de suiker volgens de aanwijzingen op het pakje bereiden. Gelei over de taart verdelen en door middel van de achterkant van een lepel of mes een marmer-effect maken.
Wie liever geen bodem van lange vingers maakt hieronder de ingrediënten en het recept voor een bodem van biscuitdeeg.
Biscuitdeeg voor de bodem:
1 ei (M)
1 eetlepel heet water
50 gram suiker
1 zakje vanille suiker
mespunt zout
50 gram zelfrijzend bakmeel
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
Eieren en het hete water met de mixer in een paar minuten tot een crème kloppen. Suiker en vanillesuiker toevoegen en nog 2 minuten kloppen.
Zelfrijzend bakmeel zeven en voorzichtig door de ei-massa spatelen. (NIET KLOPPEN dan wordt het deeg te vast)
Deeg over de bodem van de springvorm verdelen, gladstrijken en in het midden van de oven plm. 20 minuten bakken. Af laten koelen.
Heerlijk als nagerecht of bij de koffie of thee
Aangepast recept Dr.Oetker Super Käsekuchen - 2011
pwiggers 11-08-2016
Bij mij is de langevinger-bodem prima gelukt, maar voor zie dit niet meer aandurft heb ik het recept van een biscuitbodem toegevoegd aan het recept.
loesdeblieck 11-08-2016
ik zou de langevinger bodem vervangen door een gebakken bodem, ik vond idd e langevinger bodem geen succes voor de rest heerlijk
pwiggers 24-11-2013
Jammer vegavisje dat je taart je zo tegenviel. Wij vonden de taart erg lekker en gezien de reacties andere Smulwebbers ook. Maar iedereen heeft een andere smaak. Gelukkig maar!
vegavisje 24-11-2013
Ik heb hem vandaag gemaakt: sorry viel enorm tegen. Niet fris, monchoutaart van ruthbrock `Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart` is vele malen lekkerder. Vooral de bodem van lange vingers is door het gebrek aan frisheid een klap in je gezicht.
misspiggie 09-08-2013
Hallo, ziet er uitnodigend uit neem het recept mee, fijn weekend, Jeannette