Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011
  • Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

    Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

    Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

  • Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

    Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

    Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

Heerlijke romige taart met een knapperige bovenkant en korst. Echt heerlijk! Mirabellen zijn kleine gele pruimen. In plaats van mirabellen kun je natuurlijk ook stevige blauwe pruimen in kleine stukjes verwerken. Kersen passen ook heel goed in deze taart. Aan jou de keuze!

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
500 gram mirabellen, in stukjes gesneden stevige blauwe pruimen of kersen -
200 gram amandelspijs -
boter en bloem voor de vorm -
300 gram bloem -
150 gram + 100 gram suiker -
1 theelepeltje kaneel -
1 eidooier + 3 eieren -
150 gram koude boter + 75 gram zachte boter -
2 eetlepels griesmeel -
1 theelepel geraspte citroenschil -
500 gram magere kwark -
poedersuiker om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Ondertussen de eieren scheiden. Eidooier, 75 gram zachte boter en 100 gram boter met de mixer tot een crème roeren. Griesmeel, citroenschil en kwark erdoor roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door de kwarkmassa spatelen (niet roeren!!!).
Vorm met gebakken bodem uit de oven halen.
Amandelspijs over de bodem verdelen.
Helft van de kwarkcrème erover verdelen. Dan de mirabellen of ander fruit erover verdelen. Daarna de rest van de kwarkcrème. De overgebleven deeg-kruimels over de kwarkmassa verdelen.
Taart bij dezelfde temperatuur plm. 40 - 50 minuten verder bakken in het midden van de oven.
Op een rooster af laten koelen. Dan taart uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Kochen&Geniessen 8/2009

Serveertip

Lekker bij koffie of thee met een lekkere klodder slagroom.

Laatste reacties

Britty89 avatar
Britty89 04-11-2011

Dit ziet er heerlijk uit, ik neem hem van je mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten