Chinese eendenborst uit de wok
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-08-2011
Heel erg lekker! Eendenborst op weer eens een andere manier. Lekker met veel groenten.
Per portie met rijst plm. 680 kcal.
Ingrediënten 4 personen
250 gram basmati-rijst -zout -
4 flinke worteltjes -
200 gram peultjes -
1 pot bamboescheuten (pot 330 gram)-
Plm. 600 gram eendenborstfilets -
peper -
hoisinsaus (Chinese saus) -
1 - 2 eetlepels citroensap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 653,40 kcal |
Koolhydraten | 59,13 g |
Eiwitten | 33,60 g |
Vetten | 31,69 g |
Benodigdheden
wokscherp mes
keukenpapier
Voorbereiding
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Wortelen schillen en overlangs in dunne plakken van plm. 5 cm.snijden. Peultjes schoonmaken en wassen en eventueel in de lengte doorsnijden.
Bamboescheuten uit laten lekken.
De vette huid van de eend verwijderen en deze in smalle repen snijden.
Overige vlees van de eend in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Wok zonder vet verhitten. De reepjes eendenvet in de wok knapperig bakken.
Uit de wok halen en op keukenrol laten uitlekken.
Plakjes eendenvlees in het overgebleven braadvet in plm. 2 minuten snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen en bestrooien met peper en zout.
Wortelreepjes en peultjes in het overgebleven vet plm. 5 - 7 minuten bakken. Bamboescheuten toevoegen en even meebakken. Eendenvlees weer toevoegen. Gerecht op smaak maken met hoisinsaus en citroensap.Alles goed doorwarmen. Bestrooien met de knapperige eendenhuid.
Bron
aangepast recept uit "Lecker" mei 2010
Serveertip
Lekker met rijst.
Laatste reacties
Lekker Petra neem het recept mee Gr Ria
Klinkt weer heerlijk! Zodra ik het heb gemaakt, laat ik je het weten. Groet, Caro
Hallo Petra, Ik neem je recept mee hoor , wij zijn DOL op eend. Ik vind zelf ook Pekingeend met kleine pannenkoekjes en bosui het ALLERLEKKERSTE gerecht bij de Chinees. Bedankt voor het delen en een fijne dag verder. Groetjes, Hedy