Chinese eendenborst uit de wok

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011
  • Chinese eendenborst uit de wok

    Chinese eendenborst uit de wok

    Chinese eendenborst uit de wok

Heel erg lekker! Eendenborst op weer eens een andere manier. Lekker met veel groenten.
Per portie met rijst plm. 680 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram basmati-rijst -
zout -
4 flinke worteltjes -
200 gram peultjes -
1 pot bamboescheuten (pot 330 gram)-
Plm. 600 gram eendenborstfilets -
peper -
hoisinsaus (Chinese saus) -
1 - 2 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 653,40 kcal
Koolhydraten 59,13 g
Eiwitten 33,60 g
Vetten 31,69 g
Benodigdheden
wok
scherp mes
keukenpapier

Voorbereiding

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Wortelen schillen en overlangs in dunne plakken van plm. 5 cm.snijden. Peultjes schoonmaken en wassen en eventueel in de lengte doorsnijden.
Bamboescheuten uit laten lekken.
De vette huid van de eend verwijderen en deze in smalle repen snijden.
Overige vlees van de eend in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Wok zonder vet verhitten. De reepjes eendenvet in de wok knapperig bakken.
Uit de wok halen en op keukenrol laten uitlekken.
Plakjes eendenvlees in het overgebleven braadvet in plm. 2 minuten snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen en bestrooien met peper en zout.
Wortelreepjes en peultjes in het overgebleven vet plm. 5 - 7 minuten bakken. Bamboescheuten toevoegen en even meebakken. Eendenvlees weer toevoegen. Gerecht op smaak maken met hoisinsaus en citroensap.Alles goed doorwarmen. Bestrooien met de knapperige eendenhuid.

Bron

aangepast recept uit "Lecker" mei 2010

Serveertip

Lekker met rijst.

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 19-12-2014

Lekker Petra neem het recept mee Gr Ria

caroca avatar
caroca 18-06-2013

Klinkt weer heerlijk! Zodra ik het heb gemaakt, laat ik je het weten. Groet, Caro

hedy1962 avatar
hedy1962 16-06-2013

Hallo Petra, Ik neem je recept mee hoor , wij zijn DOL op eend. Ik vind zelf ook Pekingeend met kleine pannenkoekjes en bosui het ALLERLEKKERSTE gerecht bij de Chinees. Bedankt voor het delen en een fijne dag verder. Groetjes, Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten