Supersnelle plaattaart met pruimen

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011
  • Supersnelle plaattaart met pruimen

    Supersnelle plaattaart met pruimen

    Supersnelle plaattaart met pruimen

Snelle pruimentaart met roerdeeg. Supersnel te maken en te bakken. Heerlijk met stevige verse pruimen. Let op : dit is geen cake, dus de taart blijft laag. Wil je een hogere taart gebruik dan een kleinere vorm of verhoog de hoeveeheid deeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
Deeg:
50 gr zachte boter - 150 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 grote eieren - 250 gr bloem - 1/2 zakje bakpoeder - scheutje melk
Vulling:
750 gram stevige blauwe pruimen bijvoorbeeld kwetsen -
25 gram suiker - 2 theelepels kaneel of 50 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 188,37 kcal
Koolhydraten 29,42 g
Eiwitten 4,15 g
Vetten 5,39 g
Benodigdheden
Ovenakplaat of rechthoekige bakvorm van plm. 37 x 26 cm.
bakpapier

Bereidingswijze

Pruimen wassen, in tweeën snijden en pit eruit halen.
Oven voorverwarmen op 170 graden.
Bakplaat of bakvorm met bakpapier bekleden.

Roer de ingrediënten voor het deeg door elkaar en strijk dit uit over de bakplaat.
Verdeel de pruimenhelften over het deeg en druk ze een beetje in het deeg.
Bestrooi de pruimen met kaneel en suiker (als de pruimen niet erg zoet zijn wat meer suiker gebruiken!) of met amandelschaafsel.

Bak de plaattaart in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven plm. 20 - 25 minuten tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft. (De oventijd is een beetje afhankelijk van je oven dus hou het in de gaten).

Serveertip

Heerlijk met een flinke dot slagroom of als toetje met kaneel-ijs

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jacquelinevandegriend353 avatar

ik had nog wat pruimen op de fruitschaal liggen. Ze waren nét niet lekker zoet genoeg, om écht lekker te zijn. Nu staat de "taart", in de oven en ik heb er ook lekker veel kaneel opgedaan en nog wat walnoten. Het zal écht een verrassing zijn, hoe hij vanavond gaat smaken!

pwiggers avatar
pwiggers 07-09-2018

Allereerst blij te horen dat de smaak van de taart goed was. Voor het overige heb je volkomen gelijk. Ik heeb het recept inmiddels aangepast. Eigenlijk vermeld ik bij al mijn bakrecepten de grootte van de bakvorm, maar in dit recept heb ik gebruik gemaakt van de bakplaat in mijn oven, me niet gerealiseerd dat ook die verschillend van maat zijn. Ik ben blij met je uitgebreide reactie. Dank je wel. Hartelijke groet, Petra

BeauLaLa avatar
BeauLaLa 04-09-2018

Ik heb em dus óókgemaakt, maarrr.. de bodem was nmm ietsjes dun eerlijk gezegd. Gezien er geen afmetingen voor de gebruikte bakplaat vermeldt waren heb ik een vorm (dus geen bakplaat)) gebruikt van 27x37, en deze was beter gebaat bij en recept met minimaal 1,5 hoeveelheid beslag, en wanneer de pruimen slechts gehalverd worden (en niet in kleinere stukken) zelfs 2x hoeveelheid beslag; en anders een standaard cakevorm gebruiken, maar dit recept betreft een plaatcake, geen cake. Daarnaast moet ik zeggen dat het weglaten van de bakvorm maten een euvel is waar ik vaker tegen aanloop, terwijl dit net zo essentieel is als baktijden en baktemperatuur, en zou daarom ook iedereen op het hart willen drukken dit niet vergeten te vermelden bij posten van recepten. Desalniettemin: De smaak was goed.

pwiggers avatar
pwiggers 22-08-2014

Hoi Souvlaki, nav je vraag bij meldingen: Het deeg is inderdaaad iets steviger dan gewoon cakbeslag, De taart zou anders te nat worden door de pruimen. Wil je het deeg wat luchtiger hebben doe er dan een extra ei bij. Leuk dat de taart in de smaak is gevallen. Fijn weekend en groetjes, Petra

souvlaki avatar
souvlaki 21-08-2014

Hij staat in de oven Petra, spannend!!! Ruikt al lekker!Bedankt, Souvlaki

KittyBakker60 avatar
KittyBakker60 20-09-2013

Ik heb hem gisteravond gemaakt. Hij was echt heerlijk. Een aanrader. Heel makkelijk.

mariatheresa avatar
mariatheresa 11-08-2013

heerlijk je likt je vingers erbij af, zoete cake met zure pruimen heel erg lekker met wat geklopte slagroom, dankjewel, neem ik mee, woensdag is hier weer markt haal ik even pruimen....

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 27-07-2013

Hallo Petra. Eindelijk kan ik aan kwetsen komen dus ik ga deze lekkere taart maken. prettig weekend. groetjes Nel

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 10-09-2011

Oooooh dat ziet er lekker uit en gemakkelijk. Het grote voordeel is dit mag ik ook eten. Bedankt, Margrit

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 01-09-2011

Vandaag gemaakt met een flinke rest kwetsen. Heel simpel en inderdaad lekker, een soort pruimencake, eigenlijk. Dit recept voor 15 is hier met z``n 6-en zonder moeite opgegaan :-) Altijd een goed teken! Groet, FJ

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten