Varkenshaas met honing en spek

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011

Varkenshaas gemarineerd in honing met een korstje van ontbijt- of katenspek.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram varkenshaas of biefstuk, 20 plakjes ontbijt- of katenspek, 3 1/2 el honing, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 1/2 el sojasaus, 2 tl knoflookpasta (bijv. van Improba), peper, (zee)zout, koekkruiden, boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of grillpan

Voorbereiding

Maak een marinade van de honing, basterdsuiker, sojasaus en de knoflookpasta. Voeg peper en (zee)zout toe. Voeg vervolgens medallions varkenshaas toe en zet het geheel +/- 15 min. in de koelkast. (ongeveer net zoveel medaillions als het aantal plakjes spek).
Haal na 15 min. het gemarineerde vlees uit de koelkast en strooi er koekkruiden (op gevoel) overheen.

Bereidingswijze

Doe boter in de pan bak slechts kort de varkenshaasjes aan in de pan (1 à 2 minuten), haal ze daarna uit de pan en wikkel ze vervolgens in de plakjes spek. Bak vervolgens de rolletjes spek met varkenshaas nog even kort aan op hoog vuur.

Serveertip

Lekker met aardappelkrokantjes of puree met een lekkere rucolasalade.

Rucolasalade
Voeg aan de rucolasalade een gesneden sjalotje, fijngesneden 1/2 paprika, 3 lenteuien, extra virgine olie, enkele blaadjes fijngesneden bascilicum, enkele blokjes komkommer, scheutje azijn, 1 el koffiemelk, scheutje maggi, peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sillyvis avatar
sillyvis 05-03-2012

Ik heb het inmiddels meerdere keren de varkenshaas op deze manier gemaakt; overheerlijk!! Vandaag ga ik ook de rucolasalade erbij maken

professoroud avatar
professoroud 30-10-2011

Dit klinkt lekker, ga ik een keer proberen. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten