Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

  • Goedkoop en snel, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-08-2011
  • Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

    Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

    Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

  • Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

    Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

    Ijsbergsla met tuinkruiden en bieslook/ui/spekjes and self m

Ijsbergsla met tuinkruiden (C100)/andere sla met bieslook en of tuinkruiden, ui en spekjes met self made dressing.
Voor 1 bord.
Als maaltijd of bij gerecht. Heerlijk fris, en wat zuur maar salade zoals salade bedoelt is.
Makkelijk en snel.
Met de benodigde ingrediënten kan ik makkelijk 3 borden maken. Dus kwalitatief goedkoop en lekker. Voor de lekkere "gezonde" snacker! Heel makkelijk zelf naar smaak aan te passen.
Vervang bv zaanse mayonaise voor light. Te zuur, voeg wat suiker toe. Vegetarisch zonder spekjes, ook heerlijk!
Echt een aanrader is dress mij salades al jaren zo.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Zakje ijsberg sla met tuinkruiden C1000.
1 komkommer.
1 kleine/grote ui(naar smaak)
Spekjes 080 cent bakje,
Zaanse mayonaise 1 tube/pot.(andere mayo voldoet ook prima)
Ketchup
Mosterd geen grove.
Rode wijn azijn.
Maggi
4 seizoenen peper C1000(of andere peper)
Bakboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpan dunschiller scherp mes soepbord/laag bord. Klein kopje/ bakje.

Voorbereiding

Was je handen...Begin met bakken van de spekjes op hoog vuur, met klein beetje bakboter.
Laat ze niet aanbranden. Maar bak ze goed uit. Tot ze bruin zijn en goed hard.
Zet n kopje/klein schaaltje klaar. En een soepbord. Plus dunschiller(kaasschaaf).

Bereidingswijze

Pak het soepbord, leg daar ruim volgende sla in. Pak de dunschiller , en snijd op de sla de komkommer in hele dunne plakjes.
Doe dit ook met een deel vd ui.(nadat je deze geschild hebt) De rest kun je later weer gebruiken.(Boterhamzakje koelkast)
Mocht je meer maken, naar smaak toevoegen.
Houd de spekjes goed in de gaten, en als deze hard en bruin zijn af laten koelen. Vervolgens pakje n kopje/ klein schaaltje.
Doe daar ruim twee eetlepels zaanse mayonaise in.
Daar ook 1 theelepel ketchup. En een kwart tweelepel mosterd.
Voeg ook de rode wijn azijn toe, randje net boven t mengsel.
Plus paar druppels maggi.
En de peper.
Roer dit alles tot een egale smeuïge dressing.
En doe deze op de sla en komkommer en ui. Snijd alles met n mes door elkaar. Tot alles goed verdeeld is.
Voeg daarna er langs de inmiddels koude spekjes.
Zodat ieder zelf kan beslissen of deze op de sla zijn gewenst:)Ik hussel daarna alles door elkaar.
Dinner is ready! Eet smakelijk.

Serveertip

Spekjes evt. naast sla serveren.
Je kan ook veel dressing maken en deze bereiden, en in koelkast bewaren en de eters zelf laten dressen.
Mocht het te zuur zijn voeg wat suiker toe.
Natuurlijk kan t ook met light mayonaise.
Vegatarisch zonder spekjes. Eventueel nog n gekookt eitje boven op serveren.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten