1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gehaktballen in kerriesaus

Gehaktballen in kerriesaus

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2011

Ingrediënten 6 personen


VOOR GEHAKTBALLEN:
1 kg rundergehakt
4 sneden witte brood zonder korst en verkruimeld
melk voor weken van brood
2 t zout
1/2 t zwarte peper
1/2 t nootmuskaat
1/2 t kruidnagelpoeder
80 ml bruine azijn
2 eieren geklopt
bloem voor paneren van gehaktballen

VOOR KERRIESAUS:
5 grote uien, grof geraspt
3 e zonnebloemolie
250 ml witte azijn
750 ml water
1 t zout
1/2 t zwarte peper of cayenne peper
1+1/2 t geelwortel (kurkuma)
1 vol e kerriepoeder
45 ml fijn abrikozenjam
30 ml suiker
1 vol e bloem


Gehaktballen in kerriesaus
Gehaktballen in kerriesaus
Gehaktballen in kerriesaus
Gehaktballen in kerriesaus
Gehaktballen in kerriesaus

voor bakken

voor bakken

Een kerrie gehaktbal hoort bij jou gehaktballen verzameling. Deze gehaktballen zijn eigenlijk heel eenvoudig, maar doordat dit in kerriesaus gegaard wordt, worden ze echt heerlijk en complexer van smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

MAKEN VAN GEHAKTBALLEN:
1. Week brood in melk en maak het fijn. Eventueel overtollige melk eruit knijpen.
2. Meng brood en overige ingrediƫnten door gehakt en draai er 12 ballen van.
3. Rol gehaktballen door bloem en plaatst ze in een ingevette ovenschaal. Zorgt ervoor dat er ruimte zijn tussen gehaktballen.

MAKEN VAN KERRIESAUS:
1. Fruit ui aan in olie tot zacht.
2. Meng kerrie, geelwortel, zout, peper en bloem door uien en bak even dat de smaak vrij komt van de specerijen.
3. Meng overige ingrediƫnten erdoor en kook zachtjes tot er een gladde saus ontstaan.
4. Verdeel saus over gehaktballen. Zorgt ervoor dat gehaktballen net onder saus staan.
5. Bak gehaktballen bij 200*C eerste 1/2 uur met deksel of aluminiumfolie over schaal en erna een 1/2 uur zonder deksel.

Serveertip

Eet er rijst bij met naanbrood. En Kerriebonen.
Voor een heerlijke variatie (als jij van fruit in eten houd), doen jij ananas ringen op gehaktballen voor de saus eroverheen gaan.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top