1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pittige andijvie

Pittige andijvie

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2011

Ingrediënten


2 kroppen andijvie.
8 eetlepels olijfolie.
3 eetlepels rode wijnazijn.
1 theelepel cayennepeper.
4 teentjes knoflook.
zout.


Verder heb je nodig


Ovenschaal - Aluminiumfolie

Pittige andijvie
Pittige andijvie

Doordat je de andijvie vrij lang in de oven zet, verdampt er een groot deel van het vocht zodat je een prachtige gecontreerde smaak krijgt. Het pittige van de cayennepeper is erg verrassend bij de andijvie.
Het gerecht smaakt bij zowel vlees als vis goed.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de kroppen andijvie in stromend water, net zolang tot al het zand verwijderd is.
Kook de hele andijviekroppen een voor een in een grote pan met ruim water en wat zout 5 -8 minuten.
Laat de andijviekroppen uitlekken in een vergiet.
Snijd de onderkanten van de andijvie af en snijd de andijviekroppen over de breedte doormidden.
Leg de andijvie in de ovenschaal en voeg de olijfolie, azijn en cayennepeper toe.
Pers de knoflook erboven uit en voeg naar smaak zout toe.
Voeg 1 eetlepel water toe en schep alles goed om.
Proef de andijvie en voeg eventueel meer azijn en cayennepeper toe.
Het smaakt nu al zo lekker dat je het direct zou willen eten, maar weersta de verleiding en laat de andijvie in de oven verder garen.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de andijvie nog 1 1/2 tot 2 uur in de oven.

Serveertip

Schenk er een frisse Verdicchio del Castelli di Jesi bij, een fijne kruidige Italiaanse witte wijn.

Bron

Lekker Hollands



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top