Gemarineerde ananas van de bbq

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2011
  • Gemarineerde ananas van de bbq

    Gemarineerde ananas van de bbq

    Gemarineerde ananas van de bbq

  • Gemarineerde ananas van de bbq

    Gemarineerde ananas van de bbq

    Gemarineerde ananas van de bbq

In suiker, steranijs en vanille gemarineerde verse ananas schijven

Deel dit recept

Ingrediënten
- 1 verse ananas
- 250 gr. suiker
- ½ liter water
- 2 vanillestokjes
- 3 steranijsjes
- enkele druppels citroensap
- naar keuze aangevuld met wat zoete witte port en dan iets minder water gebruiken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ

Voorbereiding

Snijd de vanille stokjes doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit in een pan, samen met het water, de suiker, wat druppels citroensap, de stukjes steranijs en breng het aan de kook.
Als de suiker geheel is opgelost het gas uit en laten afkoelen.

Maak de ananas schoon en verwijder het middelste stuk. Zorg er voor dat er ook geen pitjes van de schil meer aan de ananas zitten.

Marineer de ananas schijven in de afgekoelde suiker-vanille-steranijs oplossing gedurende minimaal 12 uur.

Bereidingswijze

Grill de ananas schijven boven heet vuur zodat deze karamelliseren en warm geserveerd kunnen worden.

Serveertip

Lekker met een vanille sausje, een bolletje vanille ijs en/of slagroom

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten