1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Mascarpone-slagroom

Mascarpone-slagroom

Door: lucia89

  • Italiaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-08-2011

Ingrediënten 8 personen


- 200 ml. slagroom
- 250 gr. mascarpone
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- snufje zout


Verder heb je nodig


- Handmixer
- 2 vetvrije kommen
- Spatel/lepel

Mascarpone-slagroom
Mascarpone-slagroom

Een wat dikkere room, bijvoorbeeld voor op taarten/cakes etc.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de mascarpone in een kom met ± 2 el. van de slagroom.

Bereidingswijze

Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker, slagroomversteviger en zout.

Klop in de andere kom de mascarpone los en voeg de stijve slagroom toe. Klop het geheel nog kort door tot alles gemengd is.

Serveertip

Voor een wat zoetere/minder zoete room kan een zakje vanillesuiker toegevoegd/weggelaten worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucia89
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top