1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Vanille fudge van Nigella Lawson

Vanille fudge van Nigella Lawson

  • Engels, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2011

Ingrediënten


* 250 gr kristalsuiker
* 50 gr boter
* 100 ml gecondenseerde melk (ongezoet)
* 1 theel vanille extract


Verder heb je nodig


Bakblik 8 bij 10 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een bakje met ijswater klaar.
Stop de gecondenseerde melk met de boter en kristalsuiker in een steelpan met dikke bodem. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes koken terwijl je af en toe roert.
Laat de fudge 5 - 10 minuten koken, laat een druppel in het ijswater vallen om te controleren of de fudge klaar is.
Haal de pan van het vuur. Voeg de vanille toe en klop met een garde. Blijf kloppen tot de fudge dik en romig is. Zorg dat je niet te snel stopt, omdat de fudge anders niet dik wordt. Blijf echter ook niet té lang kloppen, dan wordt de fudge te korrelig
Vet een klein bakblik in, schep de fudge erin en laat afkoelen. Snij in stukjes.

Bron

Nigella lawson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top