Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: Krientjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2011

Ingrediënten 12 personen


* 200 gr boter
* 200 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 4 eieren
* 150 ml melk
* naar smaak geraspte schil van 1 citroen
* 500 gr bloem
* 1 zakje bakpoeder
* 150 gr krenten geweld in rum
* 150 gr rozijnen geweld in rum
* eventueel 150 gr sucade
* eventueel 150 gr oranjesnippers



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer er de suiker, vanillesuiker en citroenrasp door. Klop met de Mixer in de hoogste stand en voeg de eieren één voor één toe. Klop zo zeker 10 minuten tot je een mooi schuimig mengsel hebt.

Meng het bakpoeder door de bloem. De mixer uit en de bloem met een houten lepel (liefst met gat) voorzichtig door de massa scheppen. Voeg af en toe wat melk toe tot alles mooi gemengd is. Roer er tot slot de rozijnen en krenten door.

Vet de tulbandvorm goed in en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).

bak de tulband in ongeveer 60 minuten gaar. Laat hem even in de vorm staan en kiep het gebak dan op een taartenrek om verder af te koelen

Serveertip

Smelt de boter en roer er de suiker, vanillesuiker en citroenrasp door. Klop met de mixer in de hoogste stand en voeg de eieren één voor één toe. Klop zo zeker 10 minuten tot je een mooi schuimig mengsel hebt.
Meng het bakpoeder door de bloem. De mixer uit en de bloem met een houten lepel (liefst met gat) voorzichtig door de massa scheppen. Voeg af en toe wat melk toe tot alles mooi gemengd is. Roer er tot slot de rozijnen en krenten (en eventuele sucade en snippers) door.
Vet de tulbandvorm goed in en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
bak de tulband in ongeveer 60 minuten gaar. Laat hem even in de vorm staan en kiep het gebak dan op een taartenrek om verder af te koelen

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top