Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip II

Baskische kip II

Door: ronaldvermeulen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2011

Ingrediënten 4 personen


2 groene paprika`s
250 gr champignons
100 gr rauwe ham
4 kippenbouten
zout, versgemalen zwarte peper
50 gr bloem
4 eetlepels olijfolie
1 fles Sugo Casa
1/2 theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook


Verder heb je nodig


Bakpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de paprika`s schoon en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes.
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Schud de overtollige bloem eraf.
Wrijf de bodem van een Braadpan in met het teentje knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak de kippenbouten rondom bruin.
Leg de kip op een bord en schep de paprika, de champignons, de ham, de fles Sugo Casa en de cayennepeper door het bakvet.
Breng de saus al roerend aan de kook.
Leg de kippenbouten in de saus en laat ze daarin afgedekt ± 30 minuten zachtjes sudderen.
Neem het deksel dan van de pan en laat de bouten nog ± 30 minuten zachtjes gaar sudderen en de saus indampen.

Serveertip

Lekker met rijst en een salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldvermeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top