1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip I

Baskische kip I

Door: ronaldvermeulen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2011

Ingrediënten 4 personen


-1 scharrelkip van 1800 gr (of iets minder) in 12 grote stukken
-2 grote uien
-1 kg tomaten
-5 tenen knoflook
-1 kg paprika`s
-4 dikke plakken jambon de Bayonne (250 gr)
-1 dl olijfolie
-zout, versgemalen peper


Verder heb je nodig


Bakpan


(fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit 1/2 dl olijfolie in een braadpan.
Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin, bestrooi ze met zout en peper en braad ze, met het deksel op de pan, op laag vuur 15 minuten.
Pel de uien en snijd ze in plakjes.
Pel de tomaten en ontdoe ze van de zaadjes.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de ui op zacht vuur 15 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten zachtjes bakken.
Bestrooi het ui-tomaatmengsel met peper en zout en houd het warm.
Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes en doe ze bij de kip in de
pan.
Ontdoe de paprika`s van zaad en zaadlijsten, snijd ze in stukken en doe die bij de kip.
Snijd de ham in dunne reepjes, doe ook die bij de kip in de pan en laat alles nog 20 minuten stoven.
Giet het tomaatmengsel in een verwarmde schaal, leg de stukken kip erop en verdeel er de reepjes ham en de stukken paprika over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldvermeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top