Vlaamse frieten met zuurvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
aardappelen
3 gesnipperde uien
1 dl trappistenbier
zout
50 g verkruimelde ontbijtkoek 1 runderbouillon
keukenrol
2 gekneusde laurier blaadjes peper en zout
600 g riblappen
4 kruidnagels
beetje maizena
40 g boter
2 el tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

frituurpan verhitten op 170 graden.

Bereidingswijze

alle aardappelen schillen en wassen.
Droogdeppen en vervolgens de aardappelen doormidden snijden en daarna in wat dikkere repen snijden.
Zorg wel dat de de dunne randjes eraf snijd!
Als de frituurpan zijn temperatuur heeft bereikt doe je de frieten erin, het hangt er vanaf hoeveel je hebt, je kan het ook in meerdere keren doen.
Af en toe even het mandje naar boven halen en schudden zodat de frieten een beetje van elkaar los gaan.
Als ze een beetje een donkergeel kleurtje krijgen haal je ze eruit en verspreid je ze op keukenpapier los van elkaar.
Laat ze hier even afkoelen en een beetje hard worden.
Frituurpan nu op 190 graden zetten en heet laten worden.

Snijd van te voren het vlees in blokjes.
Bak de blokken vlees bruin in de boter. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. De ontbijtkoek, laurier, kruidnagels en tomatenpuree erbij. Even meebakken. Trappistenbier en 2,5 dl heet water langs de rand van de pan erbij schenken. Bouillontablet erbij en peper en zout. Het vlees gaarstoven in ca. 3 uur. Proeven of nog zout en peper nodig is. De jus binden met maizena, opgelost in 1 el water.

Bron

-

Serveertip

de zuurvlees kan ook geserveerd worden met zilvervliesrijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten