Vlammende tosti
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een heerlijke pittige tosti gevuld met kaas en gehakt.
(afmetingen zijn niet vermeld aangezien dit voor zich spreekt. Indicatie: ik maak van 300 gr. gehakt 6 stevige tosti`s)
Ingrediënten
* Wit casino of vierkant sandwichbrood* gehakt (half om half)
* plakjes belegen kaas
* sambal (en een paar druppels Tabascosaus)
* zout & peper
* klontje boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 534,36 kcal |
Koolhydraten | 35,94 g |
Eiwitten | 23,74 g |
Vetten | 32,24 g |
Benodigdheden
* Grill of tosti-ijzer
* Koekepan
Bereidingswijze
Smelt de boter in de koekepan en rul het gehakt.
Voeg hier een paar theelepels sambal en Tabasco bij en wat zout en peper om dit verder op smaak te brengen (op 300 gr. gehakt voeg ik zelf 3 flinke theelepels sambal en een paar druppels Tabasco, het is maar net hoe pittig je het wil hebben).
Hierna gooi ik de gehakt over in een vergiet om uit te lekken, omdat anders het vocht door je brood sijpelt en deze weer gaat plakken tijdens het bakken.
Smeer ondertussen je boterhammen in met een dun laagje boter. (Dit is om de buitenkant van de tosti nog lekkerder te maken, dus dit wordt niet het gedeelte wat je belegt!)
Keer je boterham om en leg hier een passende plak kaas op.
Bovenop de kaas een flinke eetlepel gehakt verdelen (let er op dat je de randen een beetje vrijhoudt)
Hier bovenop weer een plak kaas, en uiteraard als laatst je boterham.
Het is zo nogal een dikke tosti maar dit komt helemaal goed in je tosti-ijzer.
Ik persoonlijk vind een grillijzer waar je de tosti goed in kan platdrukken het fijnst en lijkt daar toch het lekkerst uit te komen :P
Je kan de tosti uiteraard ook in de pan bakken, maar ik zelf heb nogal moeite om de tosti heel en bij elkaar te houden tijdens het draaien.
Bron
Ooit kant en klaar (verpakt) gekocht bij de Makro
Serveertip
Op zich zit er al veel smaak aan de tosti, maar blijft toch het lekkerst met een flinke dot ketchup.
Eet Smakelijk