1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Inktvis
  5. Pittige Inktvis

Pittige Inktvis

Door: beppie_

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-1999

Ingrediënten 4 personen


600 gr in ringen gesneden inktvis* 3 el bloem* peper* zout* 6 el olijfolie* 3 gesnipperde teentjes knoflook* 3 el fijngesneden peterselie* 1 tl oregano* enkele takjes tijm* 500 gr ontvelde en in grove stukken gesneden tomaten* 2 groene paprika's* 0,5 citroen.



Lekker als lunchhapje, of als onderdeel van een buffet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de ringen inktvis en droog ze zorgvuldig met een schone theedoek of met keukenpapier. Schud de vis door een mengsel van de bloem, peper en zout. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak daarin de inktvis snel goudbruin. Neem de vis uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Fruit in het resterende deel van de olie de knoflook, peterselie, oregano en de tijm licht aan.
Voeg de tomaten toe en de gesneden paprika. Stoof ze even mee. Schep het mengsel om en leg de inktvis erop. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Maak op smaak met de geraspte schil van 0,5 citroen en peper en zout.

Serveertip

Serveer met stokbrood.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppie_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top