1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmpate

Zalmpate

Door: zus

  •  , Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-05-1999

Ingrediënten


1 groene paprika, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 450 gram zalm uit blik, 100 gram magere kwark, 1 dl. mayomaise, 1/2 theelepel gedroogde dragon, zout, peper, 5 blaadjes witte gelatine, sap van 1/2 citroen.


Verder heb je nodig


Cakevorm met een inhoud van 1 liter (zelf gebruik ik een visvorm).


Op mijn verjaardag altijd favoriet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snijd het in kleine stukjes. Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en snijd de moot in stukjes. Leg de zalm in een ruime kom en schep de paprika en de gehakte peterselie erdoor. Roer de kwark los met de mayonaise en de dragon en schep het mengsel voorzichtig door de zalm. Breng alles op smaak met zout en peper. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Verwarm in een steelpannetje 1 dl. water. Neem de pan van het vuur, roer het citroensap erdoor en vervolgens de goed uitgeknepen gelatine. Laat het mengsel even afkoelen. Schep het gelatinemengsel door het zalmmengsel en vul daarmee de vorm. Strijk de bovenkant netjes glad. Dek de vorm af met folie en zet hem 4 uur in de koelkast om stijf te worden.

Serveertip

Geef er toastjes of stokbrood bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top