Zeeuwse vissoep met room en dragon
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-08-2011
Ingrediënten 4 personen
2 eetl. boter;1 ui, gesnipperd;
1 wortel, geschild en in kleine blokjes;
1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon;
mespuntje saffraan of kurkuma;
2 rijpe tomaten, in blokjes;
1 eetl. bloem;
300 g witte visfilet zonder graten, in blokjes;
1 l visbouillon van 2 tabletten;
100 ml kookroom;
150 g Hollandse garnalen;
versgemalen peper.
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixerBereidingswijze
Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook. Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Variatie: Vervang garnalen eens door gerookte zalm of mosselen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties