Abrikozentaart
- 60-120 min.
Lekker met verse abrikozen, je kan er 10 a 12 punten uit snijden
Ingrediënten 10 personen
160 gr. en een beetje bloemsnuf zout
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
100 gr. suiker
75 gram en een beetje koude boter
600 gram rijpe abrikozen
50 gram gemalen amandelen
125 gr. abrikozenjam
poedersuiker om te bestrooien
Benodigdheden
oven, handmixer en vershoudfolie
taartvorm 26 cm doorsnede met uitneembare bodem
Voorbereiding
verwarm de oven voor
electrisch 200 graden
hete lucht 175 graden
gas stand 3
Vet de taartvorm in met een beetje boter en bestrooi met een beetje bloem
Bereidingswijze
Kneed voor het deeg 160 gram bloem, snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei en 75 gram boter in stukjes, met de kneedhaken van de handmixer en dan verder met de handen tot een glad deeg. Maak van het deeg een bal en wikkel in de vershoudfolie en leg 45 minuten re rusten in de koelkast.
Was de abrikozen, dep ze droog en halveer ze, verwijder de pitten.
Klop voor de vulling 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker en 25 gram suiker met de mixer romig, roer als laatste de gemalen amandelen hierdoor.
Rol het deeg uit(rond) , tot 30-32 cm doorsnede.
Leg het deeg in de vorm en druk de randen aan. Prik de bodem met een vork meerdere malen in.
Verdeel het amandelmengsel over de bodem.
Druk de abrikozen met de bolle kant naar boven voorzichtig in het amandelmengsel.
Roer de jam glad en verdeel over de abrikozen.
Bak de taart in 45 minuten onder in de oven bruin.
Laat de taart afkoelen in de vorm
Bron
Foodies
Serveertip
Bestrooi met poedersuiker
Serveer er lobbig geklopte room of creme fraische bij