1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2011

Ingrediënten 4 personen


100 g parelgort
1 1/2 l water
stukje paijpkaneel
citroenschil
150 g krenten en rozijnen
3 dl bessensap
ca. 100 g suiker


Verder heb je nodig


Kookpan


Watergruwel
Watergruwel

Watergruwel kent men ook wel onder de naam `krentjebrij`.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de gort en zet ze een nacht in de week. Zet ze dan op met het weekwater, de pijpkaneel, citroenschil en laat de gort zachtjes gaar en gebonden koken (ca. 1 1/2 uur). Kook de schoongewassen krenten en rozijnen 3/4 uur mee. Maak de gruwel tenslotte af met de bessensap en de suiker.

Bron

Kookboekje voor de vakschool voor meisjes (eind jaren dertig)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top